viernes, 19 de junio de 2020

Sibiř bude letos v roce 2020 o 12 stupňů teplejší, říká Jucelino Luz

Sibiř bude letos v roce 2020 o 12 stupňů teplejší, říká Jucelino Luz

Águas de Lindoia, 30. dubna 2020



Jucelino Luz varuje před změnami klimatu, v květnu se povrchové teploty v některých částech Sibiře zvýšily na 10,5 ° C nad průměrem. Podle Jucelina Luza, aktivisty, environmentalisty a duchovního poradce, varoval tuto možnost roky, takové abnormální teploty se na Sibiři pravděpodobně zaregistrují pouze jednou za 100 000 let bez dopadu lidské ruky a globálního oteplování.
Pro Jucelino Luz je změna klimatu „signálem, bezpochyby alarmujícím“, ačkoli odborník zdůrazňuje, že to nebude jen měsíc května, který bude „na Sibiři mimořádně horký“. „Celá zima a jaro budou mít opakovaně období povrchových teplot nad průměrem,“ poznamenává a dodává, že „ačkoli se planeta zahřívá jako celek, nestane se to jednotně.“ „Západní Sibiř vyniká jako oblast, která vykazuje trend oteplování s většími změnami teploty. Do jisté míry nejsou velké teplotní anomálie neočekávané, “vysvětluje. Co je však „neobvyklé“, je dlouhé období, během kterého byly tyto mimořádně vysoké teploty zaregistrovány. A můžete vyšplhat a dosáhnout celkem více než 12 stupňů nad normální průměr.
"Tato zima bude nejteplejší na Sibiři, protože záznamy začaly před 130 lety." Průměrné teploty budou v této roční době až o osm stupňů vyšší, než je obvyklé, říká Jucelino Luz, pokud jde o něj
Jucelino Luz odhaduje, že rok 2020 může být nejteplejším rokem v historii, hlavně kvůli vlně veder, která byla zaregistrována v posledních několika měsících na Sibiři - ačkoli zdůrazňují, že tento rok tam byly významný pokles celosvětových emisí oxidu uhličitého během období zadržování v důsledku pandemie covid-19.
Podle Jucelina Luze se teploty v polárních oblastech rychle zvyšují, protože mořské proudy přenášejí teplo na póly a vrstvy ledu a sněhu končí tání. Varuje před problémem roztavení, který podle nich mohl být částečně příčinou masivního úniku paliva v Arktidě, což vedlo ruského prezidenta Vladimíra Putina k vyhlášení mimořádného stavu ve městě Norilsk. Kromě toho poznamenávají, že zvýšení teplot by mohlo přímo souviset s požáry, které pustošily oblast a mor morů, které korodují stromy.
A s velkou emisí oxidu uhličitého v atmosféře a odlesňováním, které každoročně roste, což vede k oteplování oceánů a ohrožení života lidské rasy. Potřebujeme změnit svůj způsob života a snížit destrukci alespoň o 60%, pokud nedokážeme dělat lépe, uzavírá, Jucelino Luz

Mario Ronco Filho - novinář








Colabore  com nosso  trabalho/  Be a sponsor  of  our  work/ 私たちの仕事と協力する: :

No hay comentarios.:

Publicar un comentario