viernes, 19 de junio de 2020

Jucelino Luz, Sibirya'nın bu yıl 2020 derece daha sıcak olacağını söylüyor

Jucelino Luz, Sibirya'nın bu yıl 2020 derece daha sıcak olacağını söylüyor

Águas de Lindoia, 30 Nisan 2020



Jucelino Luz iklim değişikliğine karşı uyarıyor, Mayıs ayında Sibirya'nın bazı bölgelerindeki yüzey sıcaklıkları ortalamanın 10.5 ° C üzerine çıktı. Aktivist, çevreci ve manevi bir danışman olan Jucelino Luz'a göre, bu olasılığı yıllardır uyarıyor, bu tür anormal sıcaklıkların, insan elinin ve küresel ısınmanın etkisi olmadan her 100.000 yılda bir Sibirya'da kaydedilmesi muhtemeldir.
Jucelino Luz için, iklim değişikliği “şüphesiz, endişe verici bir işaret” olsa da, uzman sadece “Mayıs ayında Sibirya'da son derece sıcak olacak” ayın olmayacağının altını çiziyor. "Tüm kış ve ilkbahar tekrarlanan yüzey sıcaklıklarının ortalamanın üzerinde olacağına dikkat çekiyor," diyerek şunları ekliyor: "Gezegenin bütünüyle ısınmasına rağmen, düzgün bir şekilde olmayacak." “Batı Sibirya, sıcaklıkta daha fazla değişiklik gösteren bir ısınma eğilimi gösteren bir bölge olarak öne çıkıyor. Belli bir dereceye kadar, büyük sıcaklık anomalileri beklenmedik değildir ”diye açıklıyor. Bununla birlikte, “olağandışı” olan bu olağanüstü yüksek sıcaklıkların kaydedildiği uzun süredir. Ve tırmanabilir ve normal ortalamanın üzerinde toplam 12 dereceden fazla ulaşabilirsiniz.
“Bu kış Sibirya'da en sıcak olacak, çünkü kayıtlar 130 yıl önce başladı. Jucelino Luz, ortalama sıcaklıkların yılın bu zamanında normalden sekiz dereceye kadar çıkacağını söylüyor ”dedi.
Jucelino Luz, büyük ölçüde Sibirya'da son birkaç aydır kaydedilen sıcak hava dalgası nedeniyle 2020'nin kayıttaki en sıcak yıl olabileceğini tahmin ediyor - bu yıl, covid-19 salgını nedeniyle çevreleme döneminde küresel karbondioksit emisyonlarında önemli bir düşüş.
Jucelino Luz'a göre kutup bölgelerindeki sıcaklıklar hızla artıyor çünkü deniz akıntıları kutuplara ısı taşıyor ve buz ve kar tabakaları erimeye başlıyor. Cumhurbaşkanı, Kuzey Kutbu'nda kısmen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Norilsk şehrinde olağanüstü hal ilan etmesine yol açan büyük bir yakıt dökülmesinin nedeni olabileceğini söyledikleri erime sorununa karşı uyarıyor. Buna ek olarak, sıcaklıklardaki artışın doğrudan bölgeyi tahrip eden yangınlarla ve ağaçları aşındıran güveler veba ile ilişkili olabileceğine dikkat çekiyorlar.
Ve atmosferde büyük karbondioksit emisyonu ve her yıl çok büyüyen ormansızlaşma ile okyanusların ısınmasına ve insan ırkının hayatını tehlikeye sokmaya neden oluyor. Jucelino Luz, daha iyisini yapamazsak yaşam tarzımızı değiştirmeli ve yıkımı en az% 60 oranında azaltmalıyız.

Mario Ronco Filho - gazeteci








Colabore  com nosso  trabalho/  Be a sponsor  of  our  work/ 私たちの仕事と協力する: :

No hay comentarios.:

Publicar un comentario